Social

Cangurii sar de ciuda

Australian Open va fi cistigat si in acest an de un stranier . Hewitt, favoritul local, finalist al editiei trecute, a fost eliminat in turul doi de argentinianul Juan Ignacio Chela.

Spectatorii au stat joi seara pina aproape de ora 23.00 in tribunele arenei Rod Laver, din Melbourne, in speranta ca se vor putea bucura de calificarea lui Lleyton Hewitt in turul al treilea al Australian Open. Adversarul favoritului local a fost incomodul argentinian Juan Ignacio Chela, pe care australianul l-a invins in turul trei al editiei trecute, in drumul spre finala. Partida de atunci s-a incheiat in patru seturi si a iesit in evidenta prin faptul ca sud-americanul a scuipat in directia australianului, fapt ce a stirnit o virulenta polemica la Antipozi. Tensiunile din 2005 au fost readuse in discutie in ajunul intilnirii de ieri, accentuind importanta partidei. Hewitt a inceput insa destul de prost anul 2006, fiind eliminat mai intii la turneul din orasul natal, Adelaide, apoi la Sydney.

Federer - o sansa in plus

Ieri a venit a treia infringere, in fata lui Chela: 4-6, 4-6, 7-6, 2-6, iar statisticile consemneaza situatia ingrata pentru fostul cistigator al US Open (2001) si Wimbledon (2002) de a fi fost eliminat de la Australian Open de cinci ori inaintea turului 3, din zece participari. Infringerea lui Hewitt inseamna o sansa in plus pentru Roger Federer de a cistiga turneul, mai ales ca elvetianul a trecut fara probleme de runda secunda: 6-1, 6-4, 6-0 cu germanul Florian Mayer (nr. 69 ATP), in doar 72 de minute. Mai trebuie totusi sa ameliorez cite ceva in jocul meu: serviciul, retururile si voleuri, a declarat Federer, care in turul urmator va juca impotriva belarusului Max Mirnii, invingator al lui Davide Sanguinetti (7-5 6-3 4-6 7-6).

Mary a fost alungata

O mare surpriza s-a produs si pe tabloul feminin, unde cistigatoarea editiei 1995, frantuzoaica Mary Pierce, a capotat in mod neasteptat in fata cehoaicei Iveta Benesova (nr. 42 WTA): 3-6, 5-7. Veterana din Hexagon (31 de ani), care a fost anul trecut finalista la Roland Garros , US Open si Turneul Campioanelor, aborda Australian Open 2006 cu mari ambitii, insa pleaca acasa dupa patru zile, gasind caldura drept principalul vinovat pentru iesirea sa prematura din cursa.

Fiica jucatoare, tatal nebun

Damir Dokici i-a facut mai mult rau fiicei sale, Jelena, dupa ce aceasta, la doar 17 ani, in 2000, a jucat o semifinala la Wimbledon. Temperamentalul parinte si antrenor, cu care jucatoarea de tenis este acum certata, a spus dupa ce Jelena a fost eliminata de la Australian Open: M-am gindit sa arunc o bomba atomica deasupra orasului Sydney dupa ce Jelena a pierdut in primul tur. E o infringere pentru care Australia este responsabila. M-am gindit chiar si sa omor un australian, ca sa ma razbun, dar nu mi-ar fi folosit la nimic. Dokici crede ca Australia, cu ajutorul Croatiei si al Vaticanului, a spalat creierul fiicei sale.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea