Social

Candidatii la alegerile parlamentare au specializari dintre cele mai diverse

Un cosmonaut, un pugilist, un folkist, o vedeta de telenovele, un doctor in canibalism , un cantaret de muzica populara sau un om de fotbal, toti au in comun aspiratia la o cariera de parlamentar. Alegerile uninominale de la toamna atrag candidati cu specializari exotice, iar spre deosebire de alte legislaturi, de aceasta data gama se diversifica.

Daca pana acum am avut in Parlament doar oameni de fotbal, actori si cintareti, votul uninominal ne-ar putea aduce alesi cu specializari extrem de diverse. Astfel, singurul roman care a zburat vreodata in spatiu, Dumitru Prunariu , revendica un fotoliu de senator din partea PSD. El va candida intr-un colegiu din sectorul unu al Capitalei, social-democratii mizand pe faptul ca acolo locuiesc foarte multi dintre colegii sai aeronauti.

Si daca Prunariu lasa casca de cosmonaut pentru fotoliul de parlamentar, Mihai Leu vrea si el sa treaca din ringul de box direct in arena dezbaterii parlamentare. Fostul campion mondial ar putea fi si el unul dintre candidatii Aliantei PSD-PC la alegerile din aceasta toamna. Lista candidatilor PSD nu se opreste insa aici. Victor Socaciu este si el dispus sa schimbe microfonul de pe scena cu cel de la tribuna Parlamentului.

Nu este singurul din bransa insa care dupa o viata de facut muzica acum vrea sa faca legi. Nicolae Furdui Iancu a fost si el convins de liberali sa coboare din tara motilor direct in Palatul Parlamentului. Tot din sfera show-bizz-ului vine si candidatul cu burta goala si sufletul plin al tribunului, Oana Zavoranu.

Si pentru a fi siguri ca Romania isi va rezolva toate problemele cu mancatorii de oameni, avem si un candidat doctor in canibalism, in persoana consilierului prezidential Catalin Avramescu . Iar pentru ca sportul nu trebuie sa ramana pe margine, celebra gimnasta Nadia Comaneci si fostul Tenismen Ilie Nastase poarta si ei tratative cu PSD pentru a-i reprezenta in Parlament pe romanii din diaspora.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea