Social

# revenire la scoala #ministrul educatiei #elevi #scoala

Cand vor reveni elevii la scoala! Anuntul ministrului educatiei

Odata cu masurile de relaxare care urmeaza sa fie luate de la jumatatea lunii mai, elevii se vor putea intoarce la scoala. Insa nu toti, specifica Monica Anisie, ministrul educatiei.

“Trebuie sa ne gandim intai de toate la siguranta si sanatatea copiilor nostri cand vom lua decizia revenirii la scoala, trebuie sa luam si masurile ca toti copiii sa fie in siguranta. Aceasta redeschidere a cursurilor trebuie sa fie prudenta, controlata si treptata, in conditii de maxima siguranta”, a spus Anisie la o televiziune de stiri.

Ministrul a comentat si posibilitatea de a incepe cursurile cu doar 15 elevi in clasa:

“Ne gandim. Trebuie sa luam in calcul ideea ca prezenta elevilor la cursuri sa nu inrautateasca situatia imbolnaviilor. O alta variata luata in calcul este ca in primul rand sa revina la scoala elevii din clasele terminale, care au de sustinut Bacalaureatul sau Evaluarea Nationala.

In momentul in care am suspendat cursurile ne-am gandit cu precadere la acesti elevi, am pregatit pentru ei si lectii online, teste de antrenament, program de telescoala, masuri care sa conduca la pregatirea continua a acestor elevi care au si emotia examenului.

Comitetul National pentru Situatii de Urgenta a luat initial decizia suspendarii cursurilor si cred ca e bine sa precizam ca tot comitetul ne va spune cand e momentul sa venim la cursuri, cand vom fi in siguranta. Trebuie sa ne gandim la sanatatea elevilor si studentilor”, a spus Anisie.

Despre posibilitatea de prelungire a anului scolar, ministrul Anisie a mentionat faptul ca e luata in calcul prelungirea cu o saptamana, insa totul va depinde ce se va intampla in continuare.  

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea