Social

# cazuri coronavirus #coronavirus #raed arafat #avertisment

Cand vor izbucni din nou cazurile de Covid in Romania. Avertismentul lui Raed Arafat

Tulpina Delta a devenit predominanta si in Romania si se raspandeste la nivel comunitar. Vineri au fost inregistrate deja aproape 1000 de cazuri de covid, iar autoritatile avertizeaza ca abia in saptamanile ce urmeaza va fi mai rau.

 

Raed Arafat, seful DSU, a explicat ca valul patru al pandemiei va izbucni la sfarsitul lunii septembrie, inceput de octombrie. Din fericire, oficialul sustine ca nu va fi din nou in lockdown in Romania.

"Foarte greu de spus, sa vedem, sfarsitul lui septembrie, prima parte a lui octombrie, sa vedem daca incepe sa scada dupa, dar clar ca momentan vom asista la crestere mai departe, nu la platou si nu la scadere. Consider ca vom vedea inca o crestere cel putin in urmatoarea perioada, o saptamana-doua vor fi cresteri”, a afirmat Raed Arafat, la B1 TV.

Potrivit acestuia, Romania nu va intra in lockdown, chiar daca va creste numarul persoanelor infectate cu SARS-CoV-2.

"Eu cred ca la lockdown real nu vom putea ajunge din nou pentru ca avem mai multe mijloace. Nici in valul trei nu am avut un lockdown total si am avut masuri mult mai calculate si mai tintite decat un lockdown cum a fost in sensul cuvantului din alte tari, in care toata lumea a stat acasa si totul a fost inchis. Noi nu am avut acest lucru”, a mai spus Raed Arafat.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea