Social

#cazuri covid #masuri #virgil musta

Cand va scadea numarul cazurilor de COVID-19. Raspunsul medicului Virgil Musta

Numarul cazurilor zilnice de coronavirus a explodat in Romania in ultima saptamana. Peste 1000 de infectati cu noul coronavirus au fost in fiecare zi.

Medicul Virgil Musta este de parere ca masurile de limitare a raspandirii coronavirusului trebuiau luate înainte ca numarul cazurilor sa o ia pe panta ascendenta.

"Numarul de pacienti internati la Terapie Intensiva ramane mare, arata cifrele. Exista o proportie intre numarul de pacienti critici si numarul de decese. Statistica este la fel peste tot in lume si nu inseala”, a comentat dr. Virgil Musta, seful sectiei de Boli Infectioase de la Spitalul "Victor Babes" din Timisoara la Digi24 numarul de cazuri de coronavirus.

Virgil Musta: "Daca luam masuri bune, cam in doua saptamani vom avea o reducere a cazurilor"

El crede ca cel mai bine ar fi sa se ia masuri foarte rapide si stricte si mai repede, inainte ca numarul infectatilor cu noul virus sa escaladeze.

"Ideal era ca masurile sa fi fost luate mai devreme, inainte ca epidemia sa revina cu atata putere. Daca luam masuri bune, cam in doua saptamani vom avea o reducere a cazurilor," estimeaza medicul.

Virgil Musta a precizat ca este adeptul masurilor locale, adaptate la specificul fiecarei zone afectate de coronavirus.

"Este mai responsabil să facem masuri individuale in anumite zone, decat sa cream reguli generale, care in anumite zone sa nu fie necesasre si sa perturbe activitatea," a mai explicat Virgil Musta.

In Romania au fost confirmate 52.111 de infectii cu coronavirus si au murit 2.379 persoane infectate cu CIVID. Primul caz de coronavirus confirmat pe teritoriul tarii a fost anuntat la 26 februarie.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea