Social

# vaccin coronavirus #coronavirus #vaccin

Cand va fi gata vaccinul pentru coronavirus! Anunul oficial al Agentiei Europene a Medicamentului

Intreaga lume asteapta un vaccin care sa opreasca pandemia de coronavirus. Cu toate acestea, anuntul facut de specialisti nu este unul optimist. Acestia au declarat ca este nevoie de cel putin un an pentru a produce un vaccin in suficiente doze.

Punerea la dispozitie a unui vaccin impotriva noului coronavirus, gata sa fie utilizat "pe o scara larga", ar mai putea dura cel putin un an, a apreciat marti Agentia Europeana a Medicamentului (EMA), scrie AFP.

Agentia, cu sediul la Amsterdam, a adaugat ca doua vaccinuri au intrat deja intr-o prima faza de teste clinice, desfasurate pe voluntari sanatosi, potrivit realitatea.net.

"Va trebui sa se astepte poate cel putin un an inainte de a avea un vaccin impotriva COVID-19 gata sa fie aprobat si disponibil in cantitati suficiente pentru a fi utilizat pe o scara larga", estimeaza EMA.

Aceasta estimare facuta de Agentia Europeana a Medicamentului se bazeaza pe informatiile disponibile si experientele din trecut in domeniul dezvoltarii vaccinurilor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea