Social

# redeschidere gradinite # redeschidere crese #crese #gradinite

Cand si in ce conditii s-ar putea deschide cresele si gradinitele

Cresele si gradinitele s-ar putea redeschide incepand cu 15 iunie, insa cu un program strict de prevenire a infectiilor si cu un triaj epidemiologic riguros.

 

Odata reintorsi in colectivitate, copiii vor trebui sa pastreze o distanta de cel putin 1,5 metri unii fata de altii. La intrarea in institutie, cadrul medical al unitatii trebuie sa faca un triaj epidemiologic pentru fiecare copil in parte. Acest triaj se va face, obligatoriu, in fiecare zi.

Ministerul Educatiei si Ministerul Sanatatii lucreaza la un pachet de masuri care vor fi luate pentru redeschiderea creselor si gradinitelor.

"Se recomanda reducerea numarului de copii in grupa. Trebuie asigurata o suprafata de 4,5 mp/copil. Distantarea fizica se va realiza in dormitoare si in salile de masa prin plasarea paturilor, sezlongurilor, respectiv a masutelor la cel putin 1,5 metri distanta intre ele", anunta autoritatile.

De asemenea, toate spatiile trebuie dezinfectate, jucariile trebuie spalate regulat, cel putin o data pe zi. Mai mult, aerul conditionat care nu va fi permis pentru a preveni raspandirea virusului.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea