Social

#redeschidere restaurante # restaurante coronavirus

Cand se vor redeschide restaurantele in Romania? Raspunsul autoritatilor

O decizie privind redeschiderea restaurantelor va fi luata la sfarsitul acestei saptamani, a declarat ministrul economiei, Virgil Popescu, marti, 23 iunie. Cu toate acestea, autoritatile ar putea decide sa amane redeschiderea din cauza cresterii cazurilor de coronavirus.

In prezent, multi dintre angajatii din acest domeniu sunt in somaj tehnic si incaseaza 75% din salariul brut. 1 iulie a fost vazuta ca o posibila data pentru redeschiderea restaurantelor interioare din tara.

Numarul de cazuri a crescut saptamana trecuta si a depasit pragul de 300 de noi infectari. Astazi a fost prima zi cu mai putin de 300 de cazuri. Asteptam evaluarea de la Institutul National de Sanatate Publica, de la Ministerul Sanatatii si vom lua o decizie pe baza acestei evaluari, a spus Popescu pentru canalul de stiri local Digi24.

El a mai spus ca urmatoarea etapa de relaxare este posibila numai daca romanii respecta regulile.

„Ii indemn pe romani sa respecte regulile, deoarece in acest fel, planul de relaxare poate continua, si putem deschide restaurante, cinematografe”, a spus ministrul economiei.

El a explicat ca „avand in vedere ca oamenii nu au mai respectat regulile dupa ultimele masuri de relaxare”, este posibil ca Ministerul Sanatatii sa nu scoata in evidenta noua faza de relaxare si „va trebui sa asteptam, probabil, doua saptamani, pentru a vedea ce se intampla. “

Raed Arafat, seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta (DSU), a mai spus la inceputul acestei saptamani ca situatia epidemiologica ar putea obliga autoritatile romane sa amane urmatoarea etapa de relaxare.

Numarul de noi cazuri de coronavirus a ramas peste 300 timp de cinci zile consecutive in saptamana trecuta. Acesta a scazut la 214 pe 23 iunie, dar numarul de pacienti tratati in unitati de terapie intensiva a crescut la 200.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea