Social

# campanie de vaccinare #vaccinare copii #vaccinare #Valeriu Gheorghita

Cand incepe campania de vaccinare a copiilor cu varsta intre 12 si 15 ani. Anuntul facut de Valeriu Gheorghita

Medicul militar Valeriu Gheorghita a anuntat ca saptamana aceasta, cel mai probabil incepand cu 1 iunie, va incepe campania de vaccinare a copiilor cu varsta cuprinsa intre 12 si 15 ani, dupa ce Agentia Europeana a Medicamentului a autorizat vineri, 28 mai, folosirea serului de la Pfizer pentru aceasta grupa de varsta.

 

Potrivit studiilor, vaccinul anti-Covid prezinta o eficienta mai mare in cazul copiilor decat la adulti, potrivit studiilor.

„Datele din studiile efectuate in baza carora s-a decis autorizarea aceastei grupe de varsta au aratat un profil de siguranta si imunogenitate foarte buna. Este ca la adulti nu exista contraindicatii si datele de siguranta sunt similare, lotul cu care s-a facut comparatia a fost cel al tinerilor cu varste intre 16-25 de ani, in aceasta grupa de varsta exista o mare asemanare din punct de vedere imunologic, al reactivitatii organismului. Este interesant ca grupul celor cuprinsi intre 12-15 ani au dezvoltat un nivel mult mai bun al anticorpilor, un nivel al raspunsului imun chiar mai mare decat al lotului comparator. Nivelul de protectie la copii e mult mai mare”, a declarat Valeriu Gheorghita la Digi24.

De ce este importanta vaccinarea copiilor

Coordonatorul campaniei de vaccinare a explicat si de ce este atat de importanta vaccinarea impotriva covid a copiilor. Valeriu Gheorghita a precizat ca tinerii cei mai expusi in fata unei forme grave a infectiei cu SARS Cov 2 sunt cei care prezinta afectiuni precum obezitate, diabet sau boli renale.

"Avem copii care sunt cunoscuti cu boli cronice si sunt expusi unui risc crescut sa faca forme grave de boala. Sindromul Down creste de 10 ori riscul de deces din cauza maladiei de Covid-19, obezitatea, diabetul, bolile renale sunt afectiuni care ii expun unor riscuri de complicatii. Am observat ca in urma infecteiei cu Sars-Cov-2 este un risc mai mare de a face acel de sindrom inflamator multisistemic care poate sa aiba o serie de complicatii grave. Avem o categorie a celor tineri cu afectiuni tineri, beneficiile pe care le obtinem in scaderea lantului de transmitere. S-a dovedit ca la varsta tanara probabilitatea de a face forme asimptomatice este mai mare, si sunt o parte din tot ce inseamna din propagarea epidemiei si mentinerea acesteia. ”, a mai explicat Valeriu Gheorghita.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea