Social

# risc cancer #cancer #tratament cancer # tipuri cancer

Spune-mi ce salariu ai ca sa-ti spun ce fel de cancer poti sa faci!

O statistica bazata pe datele inscrise in Registrul Oncologic al statului New York scoate in evidenta modul diferentiat in care boala maligna ii afecteaza pe bogati si pe saraci. 

Maladia secolului XXI pare sa faca diferenta intre clasele sociale, afectand diverse organe in functie de situatia financiara si modul de viata al bolnavilor.

Datele statistice arata ca persoanele cu venituri mari dezvolta cancer de piele, tiroidian sau testicular, in timp ce persoanele aflate in clasa de jos a societatii sunt mai degraba predispuse sa dezvolte cancer de laringe, cervical, al organului sexual masculin sau de ficat.

"Cand vine vorba de cancer, este mult mai probabil ca persoanele aflate in pragul saraciei sa moara din cauza bolii, in timp ce persoanele cu un venit considerabil risca sa moara cu aceasta boala", explica dr. Francis Boscoe.

Cercetatorii spera ca analiza efectuata pe tipurile de cancer si clasele sociale afectate de aceasta boala in ultimii ani sa duca la o crestere a controalelor medicale de rutina pentru descoperirea si tratarea la timp a maladiei. Cancerul de piele este intalnit in proportie de 90% la femeile albe din clasele superioare ale societatii americane.

Foto: wattwewear.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea