Social

#tumori maligne #tratament cancer #botox #cancer la stomac #cancer botox

Cancerul, combatut cu o injectie banala de infrumusetare!

Injectiile cu botox, o substanta utilizata frecvent in tratamentele cosmetice impotriva ridurilor, ar putea oferi un leac eficient pentru cancerul la stomac, arata un studiu recent. Si asta pentru ca botoxul blocheaza impulsurile nervoase din tumorile maligne.

Cercetarea, care a presupus experimente asupra soarecilor de laborator, arata ca "nervii controleaza celulele susa canceroase".

"Blocarea impulsurilor nervoase face celulele canceroase mai vulnerabile, prin suprimarea unuia dintre factorii cheie care le controleaza dezvoltarea", explica profesorul Timothy Wang, citat de dailymail.co.uk. Acesta poate fi injectat in timpul unei endoscopii gastrice care presupune doar o vizita de cateva ore la spital.

Botoxul impiedica productia de acetilcolina, un neurotransmitator cheie care stimuleaza si diviziunea celulara, arata cercetatorii ale caror descoperiri au fost publicate in revista Science Translational Medicine.

Sursa foto: plus.google.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea