Social

#afganistan #canada #trupe suplimentare #elicoptere #militari

Canada trimite elicoptere si inca 250 de militari in Afganistan

Canada va trimite inca 250 de militari in Afganistan , o suplimentare de 10% a contingentului, pentru a participa la desfasurarea elicopterelor si dronelor in tara.

Decizia a fost anuntata miercuri de purtatorul de cuvant al Ministerului Apararii, Peter MacKay, citat de Reuters, care a mai precizat ca opt elicoptere Griffon vor fi trimise in Afganistan la inceputul anului viitor.

Canada se va ocupa si de trimiterea unor drone destinate unor misiuni de recunoastere . Purtatorul de cuvant al ministrului a precizat ca trimiterea elicopterelor si dronelor va fi insotita de suplimentarea contingentului militar de la 2.500 la 2.750.

Anuntul a intervenit in aceeasi zi in care presedintele afgan Hamid Karzai a declarat intr-o conferinta de presa ca ar dobori avioanele americane care bombardeaza satele, daca ar putea. Ministrul canadian al comertului Stockwell Day, seful comisiei guvernamentale pentru Afganistan, a spus ca presedintele afgan a facut aceste declaratii in timpul unei campanii electorale , dar ele sunt oricum de neinteles. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea