Social

Campionatul de teatru

Intre 14 si 29 iunie, actorii debutanti joaca in marile sali de spectacol din Capitala. De ce „campionat de teatru"? Pentru ca se joaca in paralel cu Euro 2008 si pentru ca oferta se adreseaza celor care nu sunt interesati de acest sport.

Sali de spectacol din Bucuresti, precum ACT, Bulandra, Comedie, Masca, Metropolis, Nottara, Odeon, Tandarica , La Scena si cea a sediului UNATC „I.L. Caragiale", gazduiesc in aceasta perioada 50 de reprezentatii, sustinute de 200 de absolventi ai Universitatii de Arta Teatrala si Cinematografica (UNATC). Regizori, actori, scenografi, papusari, coregrafi si teatrologi debutanti, din doua promotii de absolventi – anii III si IV – vor intra in competitie.

Evenimentul a inceput sambata, urmand ca, timp de doua saptamani, sa prezinte publicului trei-patru spectacole pe zi, de la ora 11.00, in weekend, sau de la orele 16.00 si 19.00, in celelalte zile.

Daca la sediul UNATC, intrarea este gratuita, pe scenele marilor teatre ale Capitalei, un bilet de spectacol are pretul redus pe care-l practica, de obicei, teatrul respectiv.

Scopul, popularizarea artistilor

Prof. decan Nicolae Mandea ne-a declarat ca este pentru prima oara cand termina facultatea, in acelasi timp, doua promotii de absolventi.

„De acum inainte, dupa trei ani de facultate, debutantilor li se deschid doua drumuri: fie licenta si angajare, fie continuarea studiilor printr-un masterat urmat, eventual, de o angajare. Este un eveniment de asa anvergura, incat a fost nevoie de sapte jurii", a adaugat el.

Se vor acorda premii pentru toate categoriile. Scopul este popularizarea absolventilor si mediatizarea productiilor lor. „Nu se stie, spune Olivia Parescura, cand un regizor remarca un actor, sau cand un director de teatru apreciaza talentul unui regizor".

Echipele sunt antrenate de profesori mari precum Florin Zamfirescu iar din juriu fac parte, printre altii, Catalina Buzoianu si criticul Magdalena Boiangiu.

Nu ratati azi si maine!

Marti, 17 iunie, ora 16.00, Sala „Ileana Berlogea".

„Un barbat si mai multe femei" de Leonid Zorin.

Marti, 17 iunie, ora 19.00, Sala „Ileana Berlogea".

„ O noapte furtunoasa " de I.L. Caragiale.

Miercuri, 18 iunie, ora 16.00 , Sala „Ileana Berlogea".

„D’ale carnavalului" de I.L. Caragiale.

Miercuri, 18 iunie, ora 19.00, Sala „Ileana Berlogea".

„A douasprezecea noapte" de W. Shakespeare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea