Social

#pensii #fondul de pensii #campeanu #traian băsescu

Campeanu: Pensionarii pot sta linistiti, sunt bani pentru plata pensiilor

Pensionarii isi vor primi pensiile majorate si in 2009 pentru ca banii necesari majorarii acestora au fost prevazuti in buget si nu exista riscul legat de intrarea in incapacitate de plata .

Declaratia vine de la Ministrul Muncii, Mariana Campeanu , care ii raspunde astfel sefului statului care a anuntat, luni, ca majorarile de pensii succesive de anul trecut si de anul acesta au dus la incapacitatea Fondului de pensii de a acoperi cheltuielile, astfel ca in 2009 ar fi nevoie de 1,3 miliarde euro din bugetul de stat pentru acoperirea deficitului.

Presedintele Traian Basescu a declarat in prima instanta ca Fondul de pensii s-a prabusit, apoi a revenit precizand ca expresia pe care a folosit-o este nepotrivita, aratand ca majorarile de pensii dictate de Parlament in toamna anului 2007 si mai apoi din octombrie 2008 nu pot fi acoperite din Fond.

Traian Basescu a precizat ca, in acest moment, exista un deficit de 350-400 milioane de euro, care, pe parcursul anului viitor ar putea ajunge la 1,2-1,3 miliarde euro. Seful statului a adaugat ca banii de care este nevoie pentru acoperirea majorarilor de pensii ar determina bugetul de stat sa alimenteze necesarul de bani.

Mariana Campeanu a mai spus ca suma de aproape 1 miliard lei ce ar urma sa fie alocati, marti, ministerului Muncii pentru plata pensiilor si ajutoarelor sociale prin rectificare bugetara erau prevazuti in bugetul de stat pe anul 2008.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea