Social

#imparti #parinti #eleve #scoli #doza #periculos #pliant #vaslui #hpv #vaccin

Campanie in forta impotriva vaccinului HPV

Parerile privind vaccinarea fetitelor impotriva cancerului de col uterin sunt impartite, insa cei care sunt impotriva acestei masuri au pornit o adevarata contra-campanie pentru a-i face pe parinti sa renunte la vaccinarea micutelor.

Mii de pliante prin care parintii sunt indemnati sa nu-si vaccineze fetitele au fost distribuite in judetul Vaslui, in biserici din mediul rural . Pliantele sunt editate de Asociatia crestin ortodoxa "Pro-vita" si au fost distribuite in mai multe biserici din mediul rural, duminica, dupa slujba.

Semnatarii pliantelor sustin ca in spatele campaniei de vaccinare s-ar ascunde anumite interese financiare, informeaza NewsIn. "De ce ar aproba Guvernul administrarea unui vaccin periculos? Pentru ca este vorba despre bani. Marile concerne farmaceutice acorda comisioane importante distribuitorilor de medicamente si nu ar fi prima data cand statul lezeaza interesele cetatenilor, preferandu-le pe cele ale afaceristilor. Nici un vaccin nu poate fi administrat obligatoriu ", se arata in pliant.

Reprezentantii Autoritatii de Sanatate Publica sustin ca distribuirea pliantelor nu este justificata, mai ales in conditiile in care vaccinul nu este obligatoriu. In judetul Vaslui sunt inscrise in clasa a IV-a peste 2.500 de fetite. ASP Vaslui a primit deja 2.900 de doze de vaccin .

In aceasta saptamana, in toate unitatile scolare din judet vor fi organizate intalniri cu parintii, acestia urmand sa decida daca sunt sau nu de acord cu vaccinarea fetitelor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea