Social

#ion bazac #hvb #campanie #informare #vaccin

Campanie de informare asupra vaccinului anti-HPV

Dupa esecul primului val de vaccinare impotriva Human Papilloma Virus (HPV), autoritatile vor sa lanseze o campanie de informare la scara nationala.

Campania de informare nu va fi mediatizata ci va consta in specialisti care merg din usa in usa pentru a discuta cu parintii despre avantajele vaccinului.

"Am format deja o echipa de 30 de persoane cu diverse profesii, inclusiv reprezentanti ai societatii civile, care vor stabili ce strategie trebuie abordata pentru o buna informare a parintilor despre beneficiile vaccinului impotriva HPV. Nu va fi o campanie media , ci ne gandim mai degraba la o strategie door-to-door, prin care specialistii sa discute direct cu parintii despre vaccinare, iar acestia sa poate cere toate informatiile de care au nevoie. In plus, aceasta tehnica ne permite sa derulam campania si pe durata vacantei de vara, ceea ce inseamna ca, daca vom avea un feedback pozitiv din partea a mai mult de 50% de beneficiari, vom putea relua mai repede programul de vaccinare", a explicat ministrul Ion Bazac, citat de Gardianul.

Firmele producatoare ale vaccinului vor finanta campania de informare, in timp ce autoritatile vor avea rol de coordonare . 

In prima etapa, au fost vaccinate 2.615 de fete, 2,57% dintre elevele de clasa a patra. Vaccinul anti-HPV, folosit in preventia cancerului uterin, este prezent pe piata in mai multe tari, dar Romania este prima tara din lume care a organizat o campanie nationala de vaccinare din banii contribuabililor.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea