Social

Calugarul Vasile s-a facut frate cu liberalii

Pe vremuri, presedintele se sfatuia in toate treburile delicate cu calugarul Vasile. Vasile era un fel de consilier misterios , fara portofoliu, pe care nu-l vazuse nimeni la fata, dar al carui nume, doar pomenit, facea cat o pomana prezidentiala.

Lui Emil Constantinescu i-a placut sa se inconjoare de slujitori ai bisericii, ca tuturor activistilor partidului comunist. L-a botezat parintele Vasile Tepordei, in Siberia, nasul lui de botez a fost Constantin Tomescu, decanul Facultatii de Teologie din Chisinau, iar duhovnicul sau era parintele Arsenie Papacioc, o figura legendara a ortodoxiei romanesti.

In urma cu cativa ani, Emil Constantinescu a vizitat muntele Athos , fiind al doilea presedinte european, dupa cel al Greciei, care a facut pelerinajul. Cu ocazia aceasta fostul presedinte a lamurit ca Vasile era un personaj real, care a purces de pe Sfantul Munte.

Dupa mandatul lui Emil Constantinescu, calugarul Vasile si-a luat-o rau de tot in cap si i-a adresat o scrisoare deschisa prea nefericitului Patriarh al Bisericii Ortodoxe Romane .

 

Continuarea in Gandul 

 

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea