Social

#sezon italia #seria a #fotbal

Calculele finalului de sezon in Italia, Serie A

Campionatul italian de fotbal se apropie de final, insa cu 3 etape inainte de final, majoritatea echipelor pot sta linistite, intrucat lupta din Serie A a fost in mare parte deja decisa. Juventus se indreapta spre castigarea celui de-al 6-lea titlul consecutiv in intrecerea interna, in timp ce batalia pentru ramanerea in prima divizie este de asemenea, aproape incheiata.

Baietii lui Massimiliano Allegri trebuie sa nu piarda urmatoarea partida pe care o au de disputat in deplasare, in fata principalei contracandidate, AS Roma. Chiar si daca vor pierde partida de pe Stadio Olimpico, Higuain, Dybala si compania vor castiga titlul daca vor lua 3 puncte in una dintre celelalte doua partide ramase de disputat: una impotriva lui Crotone, echipa clasata pe loc retrogradabil si una cu Bologna, formatia care si-a asigurat deja ramanerea in prima divizie.

In plus, torinezii vor mai avea de disputat si finala Cupei Italiei in fata lui Lazio, dar si finala Ligii Campionilor, acolo unde vor intalni Real Madrid in data de 3 iunie, la Cardiff.

AS Roma spera sa prinda in acest sezon locul secund, ultimul care asigura calificarea directa in grupele Ligii Campionilor. in afara de urmatoarea etapa, in care o vor intalni Juventus, romanii au teoretic doua partide simple, insa Napoli se afla numai la un punct in spatele lor.

Echipa antrenata de Maurizio Sarri, desi traverseaza o forma foarte buna, mai are de infruntat 3 echipe din prima jumatate a clasamentului: Torino, Fiorentina si Sampdoria. in aceste conditii, nu se poate stii cu certitudine care dintre cele doua echipe va prinde locul secund, desi putem spune ca deja cunoastem cele 3 premiante ale sezonului curent.

Evolutia clasamentului din Italia nu a produs mari schimbari de la jumatatea campionatului si pana astazi. De altfel, podiumul este neschimbat, iar in ceea ce priveste echipele milaneze, situatia actuala este la fel de dezamagitoare ca si in anii trecuti.

Lazio si Atalanta au avut un parcurs peste asteptari in aceasta stagiune. Simone Inzaghi a reusit sa schimbe ceva in angrenajul echipei pentru care a evoluat 11 ani, pentru a aduce din nou formatia romana in prim plan.

Ciro Immobile a fost probabil cel mai inspirat transfer al sau, tanarul italian venit de la Sevilla in schimbul sumei 9.45 milioane de Euro inscriind 22 de goluri in 33 de partide. Un alt mare castig al acestui sezon este si senegalezul Keita Balde, care si-a confirmat in cele din urma valoarea, marcand de 14 ori si trimitand 5 pase de gol in cele 29 de meciuri de Serie A in care a fost pe teren. Sa nu neglijam insa nici evolutiile impecabile ale vice-capitanului stefan Radu.

Atalanta lui Gasperini este foarte aproape sa prinda un neasteptat loc 5, dupa ce a avut un sezon fulminant, in care a reusit sa invinga AS Roma, Napoli si Inter. Batalia pentru locul 6 – ultimul care asigura un loc in preliminariile Europa League – se va da intre AC Milan, Inter si Fiorentina, formatii care au avut o forma fluctuanta pe tot parcursul acestui sezon.

in ceea ce priveste lupta pentru ramanerea in prima divizie, situatia este aproape definitivata. Daca Pescara si Palermo sunt deja in mod matematic retrogradate, Crotone poate sa mai spere la un miracol in acest final de sezon, avand un deficit de 4 puncte fata de Empoli, prima echipa aflata peste linie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea