Social

#studiu caini #afectiune caini #caini #animale de companie

Cainele tau chiar te iubeste? Raspunsul ar putea sa te socheze!

Cainii sunt cei mai buni prieteni ai omului, dar afectiunea de care par sa dea dovada este intr-adevar reala sau doar o disimulare foarte bine pusa la punct? Aceasta este intrebarea pe care si-au pus-o mai multi experti, iar raspunsurile s-au dovedit surprinzatoare!

Pe de-o parte, o echipa de cercetatori de la Universitatea Emory, SUA, a analizat raspunsul unor caini la mirosuri familiare - ale oamenilor pe care ii cunosteau, dar si ale unor caini - si a constatat, in urma imaginilor cerebrale captate de un aparat MRI, ca nucleul caudat al patrupedelor reactiona cel mai puternic la mirosul familiar al stapanilor umani.

Nucleul caudat indeplineste functii multiple in organism, fiind insa extrem de activ, cel putin in cazul oamenilor, in primele etape ale unei povesti de iubire.

Simultan, un studiu condus de Atilla Andics de la Universitatea Eotvos Lorand din Budapesta a dezvaluit ca creierul patrupedelor reactioneaza la emotiile transmise vocal asa cum o face si creierul uman.

Cu alte cuvinte, imaginile MRI confirma faptul ca patrupedele canine reactioneaza ca niste copii cand sunt speriati, fugind sa caute sprijin si ajutor la prietenii umani. Alte animale, cum sunt caii, de pilda, mai degraba fug cat mai departe de pericol.

Sursa foto: flickr.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea