Social

# letea #delta_dunarii #cai salbatici #protectia animalelor

Caii de la Letea, protejati pentru 10 ani

Caii salbatici din Delta Dunarii vor putea beneficia de protectie pentru cel putin 10 ani , potrivit unui protocol care va fi incheiat intre organizatia Vier Pfoten si mai multe autoritati publice. Printre aceste autoritati se numar si Directia Sanitar Veterinara si Directia Silvica din Tulcea.

Potrivit lui Kuki Barbuceanu, coordonator de proiect in cadrul Vier Pfoten, atat guvernatorul Deltei Dunarii, cat si prefectul din Tulcea si-au dat acordul pentru proiectul de protejare a animalelor.

Caii din Delta nu vor putea fi instrainati timp de cel putin 10 ani de la intrarea in vigoare a protocolului. Acest protocol va fi semnat in cursul saptamanii viitoare.

"Documentul prevede, printre altele, microciparea cailor, identificarea proprietarilor, sterilizarea armasarilor nevalorosi genetic, implicarea comunitatii locale in ingrijirea lor si educarea oamenilor cu privire la beneficiile indirecte pe care caii le pot aduce localitatilor din Delta", a declarat Kuki Barbuceanu.

Vier Pfoten face eforturi pentru a include caii din Delta in patrimoniul natural al Romaniei. In acest fel caii vor avea statut de animale protejate prin lege.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea