Social

Cafeaua nu face rău

Cancerigenă, cauză a tulburărilor cardiace şi digestive, cafeaua suferă din cauza unei reputaţii foarte proaste, care este departe de a corespunde realităţii. Acest produs are efecte protective, ajutand la prevenirea unor maladii grave, spun specialiştii. Chiar şi consumată în cantităţi importante (şase ceşti pe zi), cafeaua nu va produce afecţiuni digestive sau cardiace. În schimb, va contribui la reducerea riscului de apariţie a maladiei Parkinson sau a diabetului, conform studiilor prezentate la Montpellier , Franţa. Cercetătorii s-au rezumat, timp de aproape două secole, la studierea efectelor cofeinei, în timp ce cafeaua este o băutură complexă, spune profesorul Astrid Nehlig, unul dintre cei mai buni specialişti francezi în domeniu. Cafeaua conţine compuşi melanoizi care împiedică acţiunea radicalilor liberi şi sunt antioxidanţi puternici.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea