Social

#bush bilant #sfarsit de mandat

Bush: Voi parasi aceasta functie mandru

Presedintele american in exercitiu George W. Bush a declarat sambata ca pleaca de la Casa Alba "mandru" de bilantul sau si avand convingerea ca a actionat asa cum i-a dictat constiinta . "Am avut infrangeri , ca toti cei care au exercitat aceasta functie inaintea mea.

Exista lucruri pe care a doua oara le-as face altfel, daca as avea posibilitatea. Dar am actionat intotdeauna in spiritul interesului tarii. Am actionat asa cum mi-a dictat constiinta si am facut ceea ce am considerat ca este bine", a spus Bush in ultima sa alocutiune radiofonica saptamanala, potrivit AFP.

"Este posibil sa nu fiti de acord cu unele dintre deciziile dificile pe care le-am luat. Dar am fost intotdeauna pregatit sa iau deciziile dificile si sper ca sunteti de acord cu acest lucru", a spus Bush, care incheie marti opt ani de presedintie controversata.

"Laura si eu ne vom alatura tuturor americanilor pentru a-i transmite cele mai bune urari de succes presedintelui Obama, sotiei sale Michelle si celor doua fetite extraordinare ale lor", a spus Bush, referindu-se la investitura lui Obama, prevazuta pentru marti. "Apoi ne vom intoarce in Texas, pentru a regasi dragostea familiilor si prietenilor nostri.

Voi parasi aceasta functie mandru de bilantul administratiei mele. Si voi ramane pentru tot restul vietii recunoscator pentru sansa care mi s-a dat de a fi presedintele celei mai mari tari de pe Pamant", a spus el. Bush a plecat vineri pentru a-si petrece ultimul weekend de presedinte la resedinta prezidentiala de la Camp David, cu familia si apropiatii. Duminica, el va reveni la Washington, dar nu va mai avea nicio activitate publica pana cand il va primi pe Obama marti, la Casa Alba.

Dupa ce va asista la investitura la Capitoliu, Bush va pleca spre Texas, la bordul unui avion al armatei americane. Sotii Bush vor locui in noua lor casa din Dallas si la ferma din Crawford si se vor ocupa de muzeul dedicat presedintiei Bush, precum si de un institut ce va promova principiile politicii sale.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea