Social

Bush s-a intalnit cu premierul Tariceanu

Presedintele Statelor Unite George W. Bush a avut astazi Palatul Victoria o intalnire bilaterala cu premierul Calin Popescu Tariceanu.

Aceasta este prima intalnire oficiala a sefului Executivului de la Bucuresti cu liderul de la Casa Alba.
George W. Bush si premierul Tariceanu au abordat subiecte referitoare la ridicarea vizelor pentru romani, dar si la relatiile economice dintre Romania si SUA.

La finalul discutiilor presedintele SUA a declarat ca autoritatile americane vor conlucra cu Executivul roman pentru a vedea de ce rata respingerii cererilor de viza pentru SUA este atat de ridicata in cazul cetatenilor romani.

"Exista o contradictiei aici. Este dificil pentru romani sa inteleaga de ce unii oameni sunt tratati intr-un fel, iar romanii sunt tratati in alt fel, cand vine vorba despre vize. Inteleg pe deplin aceasta contradictie . (...)Vom lucra cu Guvernul roman asupra unor aspecte, pentru a vedea de ce rata respingerii vizelor este atat de ridicata", a declarat Bush.

La discutiile de la guvern au participat, din partea americana, ambasadorul SUA la Bucuresti, Nicholas Taubman , secretarul de stat Condoleezza Rice, consilierii Josh Bolten, Steve Hadley, Kevin Sullivan, Judy Ansley si Daniel Pried, precum si purtatorul de cuvant Dana Perino .

Foto : CAPP


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea