Social

#soldat #sua #bush

Bush a autorizat executarea unui soldat american

Presedintele american George W. Bush a autorizat luni executarea unui soldat american condamnat la moarte pentru crima si viol, lucru care nu s-a mai intamplat in Statele Unite in ultima jumatate de secol, relateaza AFP.

"Presedintele Bush a acceptat recomandarea ministrului Armatei de a aproba condamnarea la moarte a soldatului Ronald A. Gray, confirmand condamnarea pronuntata de Curtea Martiala pentru multiple acuzatii de crima si viol, fapte comise cand acesta era in armata", a spus un purtator de cuvant al Casei Albe.

Gray a fost declarat vinovat pentru patru crime si opt violuri in 1988 de catre un tribunal militar si a fost condamnat la moarte, condamnare care implica semnatura presedintelui, pentru a intra in efect. Spre deosebire de presoanele judecate de Curtea Civila, militarii americani nu pot fi executati decat cu acordul presedintelui.

"Cu toate ca aprobarea condamnarii la moarte a unui membru al armatei este o decizie serioasa si grea pentru comandantul suprem, presedintele a considerat ca natura acestui caz justifica aceasta condamnare", potrivit sursei.

Ultimul presedinte care a autorizat executarea unui soldat american a fost Dwight D. Eisenhower in 1957. John F. Kennedy , ultimul presedinte care ar fi trebuit sa se pronunte pe tema unei executii , in 1962, a preferat sa comute condamnarea la moarte in inchisoare pe viata.

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea