Social

#tineri #abandonat #tanar #bursa #orfan

Burse universitare in valoare de 50.000 euro pentru tinerii aflati in dificultate

Fundatia Blue Heron oganizeaza a V-a editie a Valentine’s Day Charity Ball, prestigiosul eveniment anual de strangere de fonduri in beneficiul programului de burse universitare destinat tinerilor merituosi, fara posibilitati materiale – tineri orfani sau abandonati, care urmeaza studii academice.

Evenimentul va avea loc sambata, 12 februarie, la Palatul Ghika. Peste 250 de invitati si-au confirmat prezenta: personalitati din mediul de afaceri, corpul diplomatic, societatea civila si personalitati din presa.

Prin prezenta si contributiile lor, acestia ofera tinerilor beneficiari ai Fundatiei o sansa la educatie si un viitor mai bun.

"Pana in prezent, in cei opt ani de activitate, Fundatia a strans 760.000 de dolari de la peste 600 de donatori din Statele Unite si din Romania. Suntem mandri sa avem 115 bursieri, dintre care 44 sunt la inceputul unei cariere promitatoare”, a completat Mike Costache , director de strategie si fundraising al Fundatiei Blue Heron.

Anul acesta, cu ajutorul donatorilor din Romania si Statele Unite, Fundatia si-a propus sa ofere 50 de burse noi in valoare de o mie de euro per student.

Unul dintre momentele-cheie ale serii este decernarea premiului umanitar “Forget-Me-Not” pentru contributii remarcabile in societatea civila romaneasca. Castigatorii editiilor anterioare au fost Dinu Patriciu, Camelia Sucu, ASR Principesa Mostenitoare Margareta a Romaniei si Anastasia Soare.
 

Despre Fundatia Blue Heron
 

Infiintata in anul 2002 la Los Angeles, Fundatia Blue Heron implineste opt ani de activitate in Romania.

Blue Heron ofera cel mai complex program de burse universitare tinerilor abandonati sau orfani din Romania, care include acoperirea taxelor de scolarizare, bani de buzunar, sustinerea participarii la cursuri de dezvoltare personala si profesionala, un program inovator de mentorat si voluntariat. Programul de Burse Universitare Blue Heron se deruleaza in colaborare cu 20 de parteneri, DGASPC-uri si ONG-uri din peste 11 judete.

Pana in prezent, Fundatia a strans 760.000 de dolari de la peste 600 de donatori din Statele Unite si Romania.


Citeste stirea in intregime pe Imparte.ro - Donatii online.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea