Social

#mama #bunica #doica #crestere #copil

Bunicile sunt doici mai bune decat mamele

In timp ce parintii tineri cred ca bunicile nu pot avea grija de nepotii lor din cauza varstei inaintate, cercetatorii afirma contrariul.

Parintii spun ca, in ciuda experientei vaste pe care o au bunicile in cresterea copiilor , persoanele ce trec de varsta de 50 de ani nu pot alerga la fel de repede sau reactiona la fel de rapid ca si un parinte atunci cand li se lasa in grija un copil. Ele obosesc mult mai repede si au nevoie de pauze dese, scrie Live Science.

Cercetatorii de la Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health au demontat aceasta supozitie, demonstrand ca procentul copiilor accidentati , in timp ce erau ingrijiti de bunicile lor, este cu 50 la suta mai mic decat cel al copiilor raniti ingrijiti de personal calificat, alte rude sau chiar de propriile mame.

Cu alte cuvinte, daca bunica are grija de copil este mai putin probabil ca el sa ajunga in cabinetul pediatrului cu oase rupte sau sangerand.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea