Social

Buncarul nr.1 pentru Adrian Nastase

Nastase are cu cel putin un buncar mai mult decat e consemnat in documentele DNA puse la dispozitia parlamentarilor: Parlamentul insusi!
 

Parlamentul - ca institutie -cheie de bolta pentru democratie, ca institutie care e indispensabila ecuatiei complicate a statului de drept - trebuie aparat. Forum de dezbateri si de decizii in materie de buna reglementare legislativa, loc in care se vede la lucru pluralismul, Parlamentul este o inventie necesara si extraordinara.

Insa Parlamentul, in formula in care functioneaza acum la noi, trebuie supus unor sarje critice dure. Singura atitudine de maxim bun-simt este critica fata de o institutie care a devenit o rusine cu faima internationala pentru Romania. Aceasta critica nu mai are cum sa vina inaintea faptelor (asa cum, in mod fals, pretind „inocentii“ parlamentari care nu suporta sa fie atinsi nici macar cu o floare); ea trebuie sa urmeze - spun „trebuie“ pentru ca nu e sigur ca va urma! - unui sir de fapte reale, bifate deja si reprobabile, in care majoritatile parlamentare au interpretat catastrofale partituri principale.

Fapte: marti, dand o noua pilda de indolenta - previzibila, de altfel, caci e parte integranta a unei serii impresionante -, parlamentarii nu au putut da un vot in cazul dosarelor lui Adrian Nastase si Miron Mitrea. Nu a fost cvorum , in conditiile in care in sala in care se vota erau suficient de multi deputati incat cvorumul sa fie intrunit. Nu e un accident, nu e o intamplare, e in mod evident ceva premeditat.

In curand vine Raportul de la Comisia Europeana si intentia de a face ceva necurat e mai usor penalizata decat o fapta necurata. In toamna, atunci cand, cel mai probabil, se va repetat votul in cazul celor doi deputati, rezultatul e usor de anticipat: vom consemna inca un bocanc dur dat in gura democratiei - cata e! - autohtone.

Prin urmare, Nastase are cu cel putin un buncar mai mult decat e consemnat in documentele DNA puse la dispozitia parlamentarilor: Parlamentul insusi! Dar nu numai el! Buncarul imens - care e confundat cu Legislativul romanesc - ii adaposteste pe toti cei care sunt legati in serie de asemenea complicitati. In mod natural, Parlamentul trebuie sa fie o parte a statului. El e acum un stat in stat; este, asadar, extrem de periculos pentru Romania. O institutie-etalon pentru democratie a devenit, prin practici obscure repetate, un etalon al rusinii!
Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea