Social

#bulgaria forta de munca vietnam personal muncitori constructii lipsa

Bulgaria vrea sa aduca 20.000 de muncitori din Vietnam, din cauza lipsei fortei de munca

Bulgaria va avea un deficit de 20.000 de muncitori in constructii in 2008, mai multe firme de constructii bulgare fiind gata sa angajeze personal din Vietnam pentru a compensa lipsa fortei de munca, informeaza novinite.com. 

Informatia vine intr-un moment in care ministrul bulgar al muncii si politicii sociale , Emilia Maslarova, se afla intr-o vizita oficiala in Vietnam, ce va dura pana pe 12 aprilie. Delegatia bulgara si cea vietnameza discuta despre un posibil memorandum care sa incurajeze cooperarea in sectorul muncii, asigurarii sociale si securitatii sociale. 

Companiile bulgare pot angaja muncitori vietnamezi in mod legal, dar au nevoie de acordul agentiei pentru forta de munca, al carei director executiv, Sotir Usev, se afla de asemenea in Hanoi ca membru al delegatiei oficiale. Reprezentantii agentiei pentru forta de munca au precizat ca in 2007 a fost eliberat un singur permis de munca pentru un cetatean vietnamez, singurul aplicant din Vietnam ce dorea sa munceasca in Bulgaria. 

In 2008, fabrica Orgachim din orasul Ruse a depus deja cereri de permise pentru 29 de zidari vietnamezi, iar santierul naval din Ruse a depus cereri pentru 32 de sudori tot din Vietnam. Aproximativ 500.000 de vietnamezi, dintr-o populatie de 85 milioane, lucreaza in strainatate in 40 de tari, in special in Japonia, Corea de Sud, Thailanda, Malaezia si Orientul Mijlociu. 

In 2007, 75.000 de muncitori au plecat din Vietnam pentru a munci in strainatate. In ultimii 16 ani, cetatenii vietnamezi care muncesc in strainatate au trimis in tara aproximativ 23 milioane dolari. 

Vietnamul dispune de o populatie activa de 43 milioane de cetateni, iar in fiecare an intra pe piata fortei de munca 1,5 milioane persoane.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea