Social

#granita #bulgaria #grecia #blocaj

Bulgaria protesteaza impotriva blocarii frontierei sale cu Grecia

Bulgaria a protestat - vineri - impotriva blocarii a trei posturi de trecere a frontierei cu Grecia de catre agricultori acasa .ro/ acasa .ro/greci" title="greci">greci " title="greci">greci , a anuntat Ministerul bulgar al Transporturilor, citat de AFP.

'Imposibilitatea de a circula afecteaza legaturile intre cele doua state si contravine atat respectarii drepturilor omului si libertatilor cetatenilor in cadrul Uniunii Europene, cat si principiilor pietei comune', potrivit unei note trimise Ambasadei Greciei din Sofia.

Bulgaria invita autoritatile elene 'sa ia masuri imediate pentru restabilirea traficului', arata comunicatul. Circulatia rutiera intre Bulgaria si Grecia este perturbata puternic de patru zile, punctele de trecere a frontierei fiind blocate de agricultori greci care protesteaza impotriva scaderii preturilor agricole.

Pe pietele Sofiei, stocurile de portocale si de nectarine se epuizeaza, iar vanzatorii sunt ingrijorati din cauza deprecierii la frontiera a calitatii produselor ce urmeaza sa le fie livrate. In schimb, transportul feroviar si cel aerian intre cele doua tari nu este perturbat.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea