Social

#suspendare vaccinare #astrazeneca bulgarie #ser astrazeneca #bulgaria

Bulgaria a suspendat vaccinarea cu serul AstraZeneca

Autoritatile din Bulgaria au anuntat vineri, 12 martie, ca au oprit vaccinarea populatiei cu serul produs de comania AstraZeneca. Decizia a fost luata la o sedinta de lucru convocata de premierul Boiko Borisov, dupa ce numeroase tari din Europa au suspendat vaccinarea cu serul produs de AstraZeneca.

Suspedarea va fi valabila pana in momentul in care Agentia Europeana a Medicamentelor (EMA) va trimite o declaratie scrisa care sa elimine toate indoielile in privinta sigurantei acestui ser, relateaza Reuters.

Vaccinul AstraZeneca, suspendat in multe tari europene

Mai multe tari au oprit vaccinarea cu un anume lot de AstraZeneca, dar nu si intregul proces de imunizare cu acest vaccin. Bulgaria este in prezent singura tara din UE care opreste complet vaccinarile cu AstraZeneca.

In urma efectelor adverse grave, aparute dupa administrarea serului produs de AstraZeneca, vaccinarea a fost suspendata tari precum: Danemarca, Italia, Norvegia, Austria, Estonia, Luxemburg, Lituania, Letonia si Islanda. Aseara, autoritatile romane au declarat ca au sistat si in Romania vaccinarea cu serul AstraZeneca din lotul ABV2856, care a fost sesizat in multe tari cu probleme. In urma vaccinarii cu serul din acest lot “cu preobleme” au aparut in cazul mai multor pacienti probleme de coagulare a sangelui.

Momentan nu se stie daca exista o legatura clara intre administrarea serului respectiv si apariatia problemelor, iar pana la depistarea cauzelor si la efectuarea unor anchete, tarile mai sus mentionate, si mai nou si Bulgaria, au suspendat vaccinarea cu serul care provine din lotul cu probleme.   

Sursa foto: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea