Social

Bulgaria a cazut la zar

Nationala de fotbal a Romaniei va debuta in preliminariile CE 2008 in fata vecinilor de la sud de Dunare. Desi Piturca dorea sa scape de cosmar inca din toamna, prima intilnire cu Olanda se va produce abia in primavara anului viitor.

Parteneri de tandem la integrarea in Uniunea Europeana, Romania si Bulgaria vor trebui sa se faulteze reciproc pentru calificarea de pe locul secund la Euro 2008, Olanda fiind favorita certa la cistigarea grupei G. Razboiul balcanic va incepe in septembrie, cind vecinii de la sud de Dunare vor afla daca sampania de la Bucuresti are un gust amar. Asa s-au inteles reprezentantii federatiilor prezenti ieri la Amsterdam, stabilirea programului complet al preliminariilor fiind rezolvata dupa doar trei ore de negocieri. Un cuvint

greu de spus l-au avut natiunile mai puternice din grupa, care au lasat oficialii nationalelor mai slab cotate sa astepte in anticamera. Din pacate, dorinta oficialilor romani de a intilni Olanda in aceasta toamna a ramas la acest stadiu, primul meci cu favoritii caselor de pariuri fiind programat in martie 2007. Este o tragere echilibrata, putea sa fie si mai bine, dar putea sa fie si mai rau. Din punctul meu de vedere, inceputul este foarte dificil deoarece intilnim in primul meci acasa, unde presiunea publicului este mare, o candidata la calificare, dupa care urmeaza o deplasare dificila in Albania. Dupa aceea, programul este mai usor, meciurile mai tari fiind dublate de partide mai facile. Aproape sigur primul meci va avea loc la Constanta, pentru ca aici am invins Cehia. Dorim sa jucam in toata tara, inclusiv in Ghencea daca gazonul va fi refacut, a declarat selectionerul Victor Piturca imediat dupa stabilirea programului. Au fost pregatite citeva module, olandezii, noi si bulgarii fiind invitati mai intii, de fata cu celelalte federatii din grupa, sa ne intelegem. Au fost citeva contre, dar, in cele din urma, s-a rezolvat si dupa aceea au continuat discutiile si cu restul delegatiilor. Una peste alta, dupa parerea mea, este un program bun, a declarat si directorul general al FRF, Ionut Lupescu .


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea