Social

Bulevard de lux pentru Casa Poporului si Catedrala Neamului

Uranus, asa se va numi noul bulevard in care Primaria Capitalei va investi 2.200 de milioane de euro si pe care va incepe sa-l construiasca in primavara acestui an in apropierea Palatului Parlamentului. Proiectat pe o lungime de 1,5 km, bulevardul va porni de la Podul Hasdeu pina la Bulevardul George Cosbuc, va avea patru benzi de circulatie, dar si linii de tramvai. Construirea sa este vazuta de reprezentantii Primariei Bucuresti drept cea mai eficienta metoda de a descongestiona traficul din partea de nord pina spre centru. Viceprimarul Razvan Murgeanu sustine ca bulevardul Uranus ar trebui sa devina un al doilea bulevard Magheru.

Primarul Videanu vrea sa construiasca un nou centru al Bucurestiului in spatele Casei Poporului, chiar linga locul in care va fi ridicata Catedrala Mintuirii Neamului. Lucrarile pentru noul bulevard, numit Uranus, vor incepe in primavara, concomitent cu celelalte proiecte de dezvoltare ale Capitalei.

Municipalitatea vrea sa faca un nou centru al Capitalei in apropierea Casei Poporului. Legatura dintre actualul Palat al Parlamentului, dar si Catedrala Mintuirii Neamului ce va fi ridicata si partea de nord a Bucurestiului se va face prin noul bulevard numit Uranus. Proiectat pe o lungime de 1,5 km, bulevardul va porni de la Podul Hasdeu pina la bulevardul George Cosbuc.

Uranus, al doilea Magheru

Practic, va fi o continuare la largirea arterei de circulatie Buzesti-Berzei-Vasile Pirvan-Pod Hasdeu. Va avea patru benzi pentru masini si linie de tramvai.

Strapungerea se va face de la Podul Hasdeu pina la bulevardul George Cosbuc prin curtea Parlamentului. Se va descongestiona traficul, iar conducatorii auto vor economisi bani, pentru ca nu vor mai ocoli atit, spune Razvan Murgeanu, viceprimarul Capitalei. Totodata, autoritatile vor ca acest bulevard sa devina un al doilea Magheru al Bucurestiului. Acest proiect are ca scop revitalizarea zonei prin formarea unui nou pol urban. Proiectul prevede dezvoltarea unui ansamblu de functii comerciale, culturale, multimedia si de birouri care sa preia o parte din presiunea de pe actualul centru al Bucurestiului, spune Gheorghe Udriste , director al Directiei Transporturi, Drumuri si Sistematizarea Circulatiei din cadrul Primariei Bucuresti. Intregul proiect va costa municipalitatea 2.200 de milioane de euro. Se va reamenaja toata zona incepind de la mobilierul urban pina la peisajul vegetal, spune Murgeanu.

Santier pentru patru ani

Pe de o parte, specialistii spun ca acest proiect va strica peisajul Bucurestiului. Casa Poporului este singura cladire scoasa in evidenta prin rama urbanistica in care se incadreaza. Strapungerea acestei rame va strica toata frumusetea zonei. Toate aceste proiecte schimonosesc Bucurestiul, spune Artur Silvestri, director general al Institutului National de Consultanta Imobiliara.

Potrivit lui Razvan Murgeanu, proiectele de dezvoltare a Bucurestiului vor incepe concomitent si vor fi finalizate in 2009. Pe de alta parte, arhitectii spun ca autoritatile au un program haotic de dezvoltare a Bucurestiului. Inceperea simul- tana a proiectelor de infrastructura rutiera va duce la crearea unui haos in trafic. Ca, de exemplu, Pasajul Basarab si Podul Grant. Daca lucrarile vor incepe in acelasi timp, Bucurestiul va fi impartit in doua. Ele trebuie facute pe rind, spune Daniela Placintescu, arhitect urbanistic.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea