Social

#concediu fara plata #buget #economie

Bugetarii raman fara salariu de sarbatori

Concediul fara plata al bugetarilor a fost mutat in ultimele trei zile ale anului. Zilele libere care scad salariul ar putea afecta sarbatorile de iarna ale angajatilor la stat.

Intarzierea asumarii raspunderii Guvernului pentru legea care reduce cheltuielile salariale cu 15,5% pe luna pana la sfarsitul anului a dus la schimbarea perioadei concediului fortat fara plata de la septembrie-noiembrie, la octombrie-decembrie.

"In vederea incadrarii in constrangerile bugetare determinate de situatia de criza economica, in perioada octombrie-decembrie 2009, conducatorii autoritatilor si institutiilor publice, indiferent de modul de finantare, au obligatia de a diminua cheltuielile de personal, in medie cu 15,5% lunar", este prevederea din proiectul de lege, citat de Evenimentul Zilei.

Implementarea masurii a fost lasata la latitudinea fiecarui ministru, dar zece zile de munca vor lipsi in acest an din salariu indiferent daca masura va fi implementata sub forma concediului fortat sau a programului redus de lucru.

Mai multe zile de concediu fortat vor primi salariatii din sectoarele care tin de siguranta nationala, armata si ordine publica . Acestia pot fi trimisi in concediu fara plata pana la 14 zile calendaristice.

Zilele libere sau reducerea programului de lucru nu afecteaza durata concediului de odihna si vor fi socotite ca activitate neintrerupta in munca.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea