Social

Budapesta este paralizata de o greva in transportul public

Budapesta este paralizata de luni dimineata de o greva generala in transportul public, demarata la miezul noptii si la care participa si angajati ai Cailor ferate, informeaza AFP.

Transportul public va fi restabilit "dupa-amiaza la ora 16:00", a declarat purtatorul de cuvant al Societatii transporturilor in comun (BVK), amintind ca, exceptand circa sase linii de troleibuze, tramvaie si autobuze, grevistii se vor intoarce la munca inainte de ora 13:00.

Greva a fost demarata de circa zece sindicate din KVK, care se tem ca subfinantarea societatii si reducerea liniilor putin folosite vor duce la concedieri .

Strazile capitalei ungare erau pline de pietoni si de biciclisti luni dimineata, blocajele sunt constante nu doar in oras, ci si pe marile artere din suburbii. Politia, care incerca in zadar sa reglementeze traficul pe marile bulevarde, a anuntat ca acesta este dublu fata de normal.

Duminica seara, era imposibil sa chemi un taxi pentru luni dimineata, toate masiniile fiind deja rezervate dinainte. Oprirea metrourilor este o problema pentru locuitorii orasului, care efectueaza doua milioane de calatorii pe zi pe traseele BKV.

VDSZSZ, unul dintre cele cinci mari sindicate din Caile ferate, a anuntat duminica dupa-amiaza ca va participa la greva. Totusi, 70% dintre trenuri circulau luni dimineata in tara, desi erau putin calatori in gari. Presedintele sindicatului, Istvan Gasko, a declarat luni ca sindicatul sau va opri greva la ora 08:00.

In mai multe scoli nu s-au mai tinut cursuri luni, insa institutiile sunt obligate sa supravegheze copiii pe parcursul zilei.
Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea