Social

#bucuresti recorduri #bucuresti guiness book #4.000 mos craciun #tort carnat

Bucurestiul vrea sa doboare alte doua recorduri de Guiness Book

Dupa ce a intrat in Guiness Book pentru cei aproape 4.000 de Mosi Craciun adunati intr-o piata din Bucuresti, Capitala Romaniei se zbate sa doboare alte doua recorduri: pentru cel mai lung cirnat afumat si cel mai greu tort cu frisca si cu fructe.

"Capitala Romaniei are din nou sansa de a capta atentia intregii lumi!
Pe 27 si 28 decembrie Primaria Municipiului Bucuresti, in parteneriat cu Caroli Foods si Tnuva Romania, incearca sa doboare alte doua recorduri mondiale - pentru cel mai lung cirnat afumat si cel mai greu tort cu frisca si cu fructe", potrivit unui comunicat remis, miercuri, Ziare.com de catre Biroul de Presa al Primariei Capitalei.

Un arbitru din partea Guiness World Records va sosi in Bucuresti pentru a certifica cele doua noi recorduri 100% romanesti!

Cel mai lung carnat afumat din lume

Cel mai lung carnat afumat din lume va fi un carnat cabanos, preparat dupa o reteta Caroli, in care sunt mixate peste 70 de kg de carne, slanina, condimente, usturoi si ingrediente secrete pentru un gust proaspat si savuros.

Dupa procesarea carnii (realizata in laboratoarele Caroli din Pitesti), carnatul va trece prin procese de umplere, unire la capete, fierbere si afumare realizate prin tehnologii special create pentru obtinerea acestui produs record. O atentie deosebita va fi acordata in tot acest timp procedeelor de transport si manipulare.

Uriasul carnat va sosi in Bucuresti sambata dimineata (27 decembrie), in jurul orei 11:00. El va fi preluat sub escorta de politie si dus in Piata Constitutiei, unde la ora 12:00 va avea loc masuratoarea oficiala, realizata de arbitrul Guiness World Records.

Dupa constatarea noului record mondial , uriasul carnat de la Caroli va fi portionat, prajit si oferit (cu paine si mustar ) bucurestenilor amatori de delicatese ce vor fi prezenti in Piata Constitutiei.

"Lucram cu mare bucurie si cu mult spor sa doboram acest record. Pentru romani traditiile de Craciun sunt foarte importante si ne dorim ca fiecare dintre ei sa simta cu adevarat spiritul sarbatorilor in casa, in suflet, si de ce nu, pe masa. Ii asteptam pe toti sa ne sustina in doborarea acetui record si sa guste din cel mai lung carnat afumat din lume", declara Haluk Akdemir, CEO Caroli Foods.

Pentru realizarea celui mai mare carnat afumat din lume lucreaza deja mai bine de 25 de oameni pe o durata estimata de timp de 2 saptamani.

Cel mai greu tort cu fructe si frisca din lume

Cel mai greu tort cu fructe si frisca din lume este oferit de Tnuva Romania. Blaturile se coc zilele acestea intr-un laborator de patiserie din Bucuresti. Ele vor fi duse duminica dimineata (28 decembrie), in jurul orei 6:00, in Piata Constitutiei si asamblate acolo.

Tortul-record va avea dimensiuni impresionante: pentru a fi omologat drept cel mai mare tort cu fructe cu frisca din lume de catre reprezentantii Guinness World Record , acesta va depasi 200 de kg.

Printre ingredientele tortului se numara faina, oua, zahar, fructe si Smantana Mea de la Tnuva, un ingredient esential al tortului cu frisca. Pentru constatarea recordului, Tnuva Romania a comandat producerea unui cantar special, ce va fi introdus sub masa pe care se asambleaza tortul. Reprezentantul Guiness World Records va certifica recordul in jurul orelor 12:00.

Ca si in cazul carnatului-gigant, imensul tort cu fructe si frisca de la Tnuva Romania va fi taiat si servit bucurestenilor amatori sa guste din cea mai mare prajitura din lume.

"Ne-am alaturat cu entuziasm Primariei inca de la bun inceput in realizarea acestui proiect ambitios. Suntem in prag de sarbatoare si am dorit sa oferim bucurestenilor o surpriza placuta la sfarsitul acestui an si in acelasi timp sa le indulcim inceputul noului an.

Dorim ca si prin acest eveniment sa ramanem fideli crezului nostru de a fi aproape de consumatori si de famiile lor prin intermediul produselor noastre. Invitam bucurestenii sa vina duminica sa guste din cel mai mare tort de frisca cu fructe din lume", declara Sagit Tzur Lahav, vicepresedinte Marketing, Tnuva Romania.

Primarul general Sorin Oprescu va fi prezent alaturi de bucuresteni, in Piata Constitutiei la cele doua incercari de doborare a recordurilor mondiale - sambata si duminica, 27 si 28 decembrie.

Edilul sef al Capitalei va fi cel caruia reprezentantul Guiness World Records ii va inmana certificatele speciale ce atesta stabilirea noilor recorduri mondiale.

"Sarbatorile de iarna sunt intotdeauna speciale si Bucurestiul merita mai mult decat a primit pana acum. Merita sa-i promovam numele si merita sa ne mandrim cu el la nivel international. Deocamdata avem in plan trei recorduri mondiale.

Urmeaza alte actiuni care vor inscrie Capitala Romaniei pe harta lumii ca pe unul dintre cele mai importante orase. Este angajamentul meu ca Primar General sa transform Bucurestiul intr-un oras in care sa traiesti, nu doar sa locuiesti. Voi face ceea ce am promis!", a dat asigurari Oprescu.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea