Social

Bucurestiul va fi un oras blocat de summitul NATO

Peste 10 zile, bucurestenii isi vor "antrena" nervii pentru marele eveniment din 2-4 aprilie. Pe 29 martie urmeaza repetitia generala pentru summitul NATO.

Desi, in urma cu o luna, organizatorii sustineau ca nu vor fi probleme de fluenta, acum se vad nevoiti sa recunoasca faptul ca restrictiile impuse vor afecta atat traficul rutier, cat si cel pietonal, in toata Capitala. Pe traseele restrictionate si in perimetrul obiectivelor va fi interzisa si oprirea autovehiculelor, atat pe carosabil, cat si pe trotuar. Chiar si pe strazile care acced la traseul stabilit, masinile nu vor putea opri pe o distanta de 10-15 metri fata de acest culoar.

"Atat pietonii, cat si soferii aflati in trafic trebuie sa respecte semnalele agentilor de politie rutiera ce insotesc coloanele oficiale si ale celor de pe traseu, acestea avand prioritate fata de semnalizarea rutiera si semafoare", ne-a declarat comisarul Constantin Stroescu, de la Brigada de Politie Rutiera. In aceasta perioada vor fi scosi in trafic mai ales politistii motociclisti care se pot deplasa mai rapid in conditii de trafic intens.

Drumul interzis

Politia Rutiera a stabilit traseul pe care se vor deplasa coloanele oficiale in perioada 2-4 aprilie.

Pe soseaua Bucuresti-Ploiesti , de la aeroport pana la Piata Presei Libere , culoarul unic va cuprinde benzile 2 si 3 de circulatie, pe ambele sensuri. Circulatia autovehiculelor va fi permisa, in exteriorul culoarului, pe prima banda de circulatie, in ambele sensuri.

Restrictiile continua cu segmentul central al soselei Kiseleff, intre Piata Presei si Arcul de Triumf.

Circulatia va fi inchisa in totalitate pe portiunea cuprinsa intre Arcul de Triumf, Piata Victoriei si in continuare pe Calea Victoriei pana la Podul Natiunile Unite, continuand cu Bulevardul Natiunile Unite.

Restrictie totala va fi si in perimetrul Palatului Parlamentului, respectiv strada Izvor, Calea 13 Septembrie, intre soseaua Panduri si Bulevardul Libertatii, Bulevardul Unirii, intre Bulevardul I.C. Bratianu si Piata Constitutiei si Bulevardul Libertatii.

In una din zile, in intervalul 1-4 aprilie, se va interzice circulatia rutiera si pe Bulevardul Regina Elisabeta, Bulevardul Eroii Sanitari si in perimetrul Palatului Cotroceni. Traversarea acestui tronson se va putea realiza la Piata Operei si la intersectia dintre Bulevardul Eroilor si Bulevardul Eroilor Sanitari.

Traseul unic va putea fi traversat in urmatoarele intersectii:

Soseaua Bucuresti-Ploiesti cu Bulevardul Aerogarii
Soseaua Kiseleff cu strada Arhitect Ion Mincu
Arcul de Triumf
Calea Victoriei cu Bulevardul Dacia
Calea Victoriei cu Bulevardul Regina Elisabeta
Calea Victoriei cu Podul Natiunile Unite

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea