Social

#harta europeana #bucuresti #schimbari climatice

Bucurestiul – pe harta europeana a evenimentelor destinate combaterii schimbarilor climatice

Asociatia Environ in parteneriat cu Ambasada Republicii Federale Germania cu sprijinul Reprezentantei Comisiei Europene la Bucuresti organizeaza Sambata, 17.09.2016 incepand cu ora 11.00 in Parcul Herastrau – Intrarea Pescarus, evenimentul " Redu amprenta de carbon – 2016".

Evenimentul face parte din seria de manifestari organizate in perioada 09 – 18.09. 2016 la nivelul Uniunii Europene pentru a sarbatori European Climate Diplomacy Day, iar faptul ca Bucurestiul a fost inclus pe harta acestor evenimente reprezinta dovada implicarii responsabile a Romaniei in acest efort international de reducere a impactului global al schimbarilor climatice, inclusiv angajamentul ferm de transpunere a obiectivelor COP 21 desfasurat la Paris in decembrie 2015.

Manifestarea are dublu rol, pe de o parte marcarea European Climate Diplomacy Day si de continuare a campaniei "Redu amprenta de carbon – Pasii in lupta impotriva schimbarilor climatice" - proiect comun germano – roman privind constientizarea populatiei in ceea ce priveste efectele schimbarilor climatice precum si actiunile practice de reducere a impactului asupra calitatii vietii.

Pe parcursul intregii zile se vor desfasura activitati si competitii destinate publicului avand ca scop informarea asupra actiunilor concrete de reducere a amprentei personale de carbon - concursuri de role, competitii de biciclete, concursuri de desene pe asfalt, treasure hunt, board – game-uri, avand ca tema centrala efectele schimbarilor climatice, iar ziua va fi incheiata cu un concert Smiley de la ora 20.00.

La ora 11.00, in cadrul unui eveniment de presa, va fi inaugurata expozitia "Mediul inconjurator - conflict si cooperare" organizata de Ambasada Republicii Federale Germania prin amabilitatea Ministerului de Externe al Republicii Federale Germania, expozitie ce va fi deschisa publicului pana la finalul zilei de 17.09.2016

Tema centrala a conferintei de presa o reprezinta masurile concrete de aplicare a rezolutiilor Acordului de la Paris COP21, catalogat de Natiunile Unite drept primul dintre acordurile majore ale secolului XXI, cu scopul implementarii obiectivelor de limitare a incalzirii globale la 2oC si reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera la zero pana in 2050.

Intalnirea cu presa se va desfasura in prezenta adjunctului sefului misiunii Republicii Federale Germania, domnul Achim Troster, a sefului Reprezentantei Comisiei Europene in Romania, doamna Angela Cristea, a Presedintelui Asociatiei Environ, domnul Andrei Orban si a unui reprezentant al Ministerului Mediului Apelor si Padurilor.

In incheierea evenimentului, la ora 20.00, Smiley va reduce amprenta de carbon cu un concert special la care intrarea se va face pe baza de baterii uzate sau deseuri electrice de mici dimensiuni

Va asteptam alaturi de noi!

Mai multe detalii si informatii privind activitatile derulate in cadrul evenimentului se regasesc pe site-ul campaniei www.sosclima.ro si pe pagina de Facebook https://web.facebook.com/climasos/.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea