Social

Bucurestiul ocupa penultimul loc in Uniunea Europeana privind calitatea vietii

Intr-un top mondial realizat de compania de consultanta Mercer, capitala Romaniei ocupa pozitia 108 dintr-un total de 215 orase ale lumii in functie de calitatea vietii .

Bucurestiul s-a mentinut astfel pe acelasi loc ca si anul trecut, fiind surclasat de aproape toate capitalele statelor UE, mai putin de Sofia, capitala Bulgariei, unde conditiile de trai sunt inferioare.

Potrivit datelor furnizate Mediafax de catre compania Mercer, intre cele 26 de capitale din Uniunea Europeana, Viena ofera cea mai buna calitate a vietii , fiind urmata de Copenhaga, Amsterdam, Bruxelles, Berlin si Luxemburg. In Europa de Est, Praga este orasul cu cea mai buna calitate a vietii, urmat de Budapesta, Vilnius, Ljubljana si Varsovia.

In clasamentul mondial, primele trei pozitii sunt ocupate de orase europene , respectiv Zurich, Viena si Geneva, urmate de Vancouver si Auckland. Orasul cu cea mai scazuta calitate a vietii este Bagdad, acesta mentinandu-se pe acelasi loc ca si anul trecut. Pe langa Bagdad, intre ultimele cinci orase cu cea mai scazuta calitate a vietii se mai afla N'djamena (Camerun), Khartoum (Sudan), Brazzaville (Congo) si Bangui (Republica Centrafricana).

Clasamentul are la baza un sistem de punctaj in care New York este considerat referinta, cu 100 de puncte. Studiul s-a desfasurat in 215 orase si are ca scop sprijinirea guvernelor si a companiilor in relocarea fortei de munca.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea