Social

#arteziene #fantani #investitii

Bucurestiul investeste 700.000 de euro in fantani arteziene

Bucurestenii vor putea admira in curand cinci fantani arteziene luminate cu leduri, dupa ce acestea au intrat pe lista de obiective care vor fi reparate de catre Administratia Lacuri-Parcuri a Capitalei ( ALPAB ). Costul acestor reparatii ajunge la suma de 700.000 de euro.

Cele cinci fantani arteziene sunt amplasate in fata Senatului, la Casa Armatei, Academia Militara, in scuarul din fata restaurantului Izvorul Rece si pe strada Sfintii Voievozi, anunta Gandul.

Initiativa repararii fantanilor, care va costa aproape trei sferturi de milion de euro vine insa din cauza ca este considerata necesara de catre autoritati, ci din ambitie. “Nu vreau ca vorbele lui Nicu Ceausescu sa se adevereasca. El a spus ca n-o sa fim in stare sa intretinem ce a construit ta-su”, a explicat pentru Gandul, Radu Popa, directorul ALPAB.

Alte fantani asteapta sa intre in reparatie, dupa ce pentru o serie a inceput deja modernizarea. Potrivit Gandul, fantana din fata Senatului va avea propriul rezervor de apa, va fi inconjurata de trei jardiniere de 16 metri, cu cate sase nivele fiecare, dar si 20 de banci cu lemn tropical. Fantana si cladirea Senatului vor fi luminate noaptea cu o instalatie alcatuita din 16 corpuri tip led, iar peste fantana lumina va veni din apa, dintr-o instalatie formata din 20 de corpuri. Si celelalte patru fantani vor avea instalatii de iluminat.

Masura repararii fantanilor arteziene cu o cheltuiala de 700000 de euro vine dupa ce primarul Sorin Oprescu a anuntat ca va opri cheltuielile inutile. El a anulat o licitatie de 70.000 de euro organizata de ALPAB pentru realizarea unei cruci din flori in Parcul Unirii si a oprit lucrarile pentru amplasarea a 20 de ceasuri cantatoare cu carcase din cristal si ornamente din aur de 24 de carate pentru care directorul Radu Popa voia sa cheltuiasca 700.000 de euro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea