Social

#bucuresti #capitala #calitatea vietii #standarde

Bucurestiul, codas la calitatea vietii

Capitala Romaniei, in partea inferioara a clasamentului in ce priveste calitatea vietii din . Potrivit raportului alcatuit de (EIU), Bucurestiul se afla pe pozitia 85 din 140, in timp ce printre nominalizarile Uniunii Europene, Bucurestiul ocupa ultima pozitie.

Analistii de la Economist Intelligence Unit au evaluat orasele propuse pentru raport in functie de cinci categorii: stabilitate, servicii medicale , cultura si mediu, educatie si infrastructura. Conform Adevarul, fiecare oras a primit calificative cu valori intre 0 si 100, orasele cu mai putine probleme primind calificative mai mari de 50 la fiecare categorie.

In topul EIU, la capitolul standarde de viata, Bucurestiul a acumulat 71,8 puncte, in timp ce alte orase din Europa de Est au obtinut o medie de 72,5 puncte, care s-a dovedit inferioara celei mondiale, de 76,1 puncte. In plus, din cele 28 de nominalizari facute de Uniunea Europeana pentru raportul realizat de Economist Intelligence Unit, Bucurestiul s-a clasat pe ultimul loc .

Potrivit Adevarul, Budapesta si Praga au fost orasele est-europene care au ocupat cele mai inalte pozitii, urmate de Bratislava, Varsovia si Sofia, in timp ce ultimul loc in studiul EIU a fost ocupat de Harare, capitala statului african Zimbabwe.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea