Social

#sceariu sumbru # rata de infectare bucuresti #rata de infectare #bucuresti

Bucurestiul a depasit rata de infectare de 3 la mia de locuitori! Scenariul SUMBRU pentru locuitori

Situatia este tot mai alarmanta in Capitala. Potrivit statisticilor date astazi publicitatii de Institutul National de Sanatate Publica (INSP), Bucurestiul a depasit inca de duminica rata de infectare de 3 cazuri la mia de locuitori.

Bucurestiul a inregistrat o incidenta a cazurilor de Covid-19 de 3,1 inca de duminica. Acest prag va duce la noi restrictii printre Bucuresteni, iar scolile risca sa intre in scenariul rosu.

Potrivit statistilor INSP, in perioada 5-11 octombrie, 35.4% din totalul cazurilor de coronavirus s-au inregistrat in Bucuresti, Iasi, Bacau, Timis si Cluj. De asemenea, 1 din 29 de cazuri de coronavirus a fost inregistrat la personal medical.

Bucurestiul  se afla pe prima pozitie si atunci cand vine vorba despre decesele asociate COVID-19. Astfel, 27.6% din totalul deceselor au fost inregistrate in Bucuresti, Prahova, Alba, Arad si Olt.

Potrivit raportului, 81.6% din totalul deceselor au fost raportate la persoane de peste 60 ani, iar 60.1% din decese au fost la barbati. 

Totodata, 95.4% din persoanele decedate aveau cel putin o comorbiditate asociata, mai arata sursa citata.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea