Social

# intoarcere elevi in scoli #rata de infectare #scoli #elevi #bucuresti

Bucuresti: rata de infectare, sub 1 la mie. Cand se intorc elevii in banci. Anuntul facut de Sorin Cimpeanu

Rata de infectare din Capitala a scazut sub 1 caz la mia de locuitori. Potrivit datelor transmise de DSP rata de incidenta a ajuns astazi la 0,94 la mie. In aceste conditii cursurile vor putea fi reluate in toate unitatile de invatamant din Capitala.

 

Veste este una buna pentru elevii bucuresteni care asteapta sa se reintoarca in banci. Ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, a declara astazi ca elevii se vor putea intoarce in banci incepand de miercuri, 19 mai.

Prin urmare, ordinul comun al ministrilor Educatiei si Sanatatii care prevedea ca localitatile unde scoala incepe complet in format fizic se stabilesc doar in ziua de vineri, in baza incidentei COVID sub 1 la mie, va fi modificat astazi. Astfel, ordinul va fi modificat la art 2, alin. 3, in sensul in care referinta sa fie considerata ziua in care rata de infectare se modifica in raport cu pragul de 1 la mie. Toate celelalte prevederi cunoscute raman, in schimb, in vigoare.

Potrivit ministrului Educatiei ordinul ar urma sa fie publicat in Monitorul Oficial in cursul acestei seri. Acesta trebuie apoi aprobat de DSP si ISMB, urmand ca mai apoi prefectul Capitalei sa convoace Comitetul pentru Situatii de Urgenta Bucuresti, pentru a emite decizia privind intoarcerea la scoala a tuturor elevilor.

"Avand in vedere acesti pasi de urmat, cel mai devreme elevii s-ar putea intoarce fizic la scoala de miercuri", a declarat Sorin Cimpeanu, potrivit realitatea.net

Sursa foto: bizbrasov.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea