Social

Bucuresti, dragostea mea - Fotografie de Ioan Meltzer

Joi, 22 mai 2008, < < . comunicatedepresa.ro/a1" title="A">a class="xirtireh" href="//www.comunicatedepresa.ro/a" title="a">a class="xirtireh" href="//www.comunicatedepresa. ro /de" title="de">de la ora 18, la Institutul Cultural Roman (Bucuresti, Aleea Alexandru nr. 38) va avea loc vernisajul expozitiei de fotografie Bucuresti, dragostea mea de Ioan Meltzer.

Ioan Meltzer a urmat cursurile Sorbonne Nouvelle – Paris III, Arts du spectacle, sectia cinema (1998 – 1999) si ale Ecole Internationale de Création Audiovisuelle et r " title="r">R éalisation (EICAR), Paris, sectia regie . Este autorul documentarului Obiceiuri precrestine si ritualuri magice in Romania si al albumului Alfred Dumitriu, sculptor.

Expozitia va fi deschisa in perioada 22 mai – 22 iunie.

Nu- mi place Bucurestiul.

Nu-mi place praful din Bucuresti care se lipeste de pielea transpirata si care-ti intra-n ochi, nu-mi plac masinile parcate pe trecerea de pietoni. Nu-mi plac soferii care, disperati de trafic claxoneaza-n disperare, nu-mi plac cainii vagabonzi, nu-mi plac noile borduri, nu-mi place asfaltul proaspat turnat si deja crapat. Nu-mi place mirosul de sudoare din autobuz, nu-mi plac blocurile scorojite, nu-mi plac gunoaiele aruncate de pe geamul masinii, nu-mi place tipul care, vazandu- ma cu aparatul de fotografiat atarnat de gat, ma roaga respectuos sa fotografiez ingerii manastirii Casin. Nu, nu-mi place Bucurestiul… +.+-=-+.+ 20 -+.-+=+-.+-

Ce pot face ? Traiesc in Bucuresti. Sa suport tacut neplacerile ? Sa fac ce-mi place ? Poate asta ar fi solutia.

Mi-am luat aparatul, am pus film si hai sa fotografiez ce nu-mi place. Il pun la ochi si surpriza ! o " title="o">O raza de lumina ! O frumoasa domnisoara se plimba pe un pavaj ! O umbra ! Un mosneag intr-o galerie de arta ! Un joc de lumini pe o fatada… La un moment dat, parca Bucurestiul imi soptea : vezi ca se poate ! iti place ce vezi ? Da ! imi place ! Momente de gratie… Asta imi ofera Bucurestiul prin aparatul de fotografiat. Cat timp sa fie ? Cateva declansari, o fractiune de secunda din viata lui. E ">E suficient. Acum iubesc Bucurestiul… in felul meu.

Paris, mon amour – cliseu.

Cum o fi Bucuresti dragostea mea ?

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea