Social

#intretinere #bucuresti #scumpire

Bucurestenii vor plati la intretinere cu 10-15% mai mult

Incepand cu luna septembrie, bucurestenii vor plati cu 5 lei mai mult pentru o in urma majorarii TVA.

Propunerea primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, de a modifica pretul de facturare al unei gigacalorii de la 119 lei la 124 de lei a fost aprobat de consilierii municipali .

Calculele edililor arata ca intretinerea unui apartament standard, cu doua camere, locuit de 2,5 persoane, care consuma pe an 5 gigacalorii pentru apa calda si 10 gigacalorii pentru caldura va creste cu 75 lei pe an.

Majorarea TVA se aplica insa la toate serviciile, astfel ca intretinerea ar putea creste cu 10-15%.

"Nu este vorba doar de cresterea TVA-ului la gigacalorie . TVA-ul a crescut si pentru gaze, apa rece, salubritate etc. Asta va insemna ca, in conditiile unei ierni la fel de reci ca si cea de anul trecut, facturile la intretinere vor creste cu minimum 10 la suta si maximum 15 la suta", a declarat pentru Gandul presedintele Ligii Asociatiilor de Proprietari "Habitat", Mihai Mereuta.

Subventiile pentru caldura si apa calda vor fi acordate si in aceasta iarna, potrivit declaratiilor lui Mircea Raicu , viceprimarul general al Capitalei. Ultima luna in care vor fi acordate subventiile este martie 2011 .

Anul viitor va intra in vigoare noua modalitate de stabilire a beneficiarilor subventiilor. "Se va stabili cu multa grija, atat cu sprijinul ANAF, cat si cu cel al Ministerului de Finante. Cineva poate avea o masina, dar sa fie somer in acel an. Trebuie stiuta clar situatia si ne gandim sa vedem exact persoanele care au nevoie de subventie", a explicat consilierul municipal, Ionut Popa, citat de Gandul.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea