Social

#zone curent electric #apa calda Capitala #datorii ELCEN #elcen #apa calda bucuresteni

Bucurestenii raman fara apa calda si curent!

UPDATE Producatorul de energie Elcen urmeaza sa plateasca marti 6 milioane de lei catre Romgaz, pentru gazele livrate, din datoria totala de 319 milioane lei, bani care vor ajunge pentru gazele necesare in aceasta saptamana, astfel incat bucurestenii vor avea apa calda, au declarat reprezentantii Elcen. Masura a fost convenita intr-o sedinta de cateva ore care a avut loc la sediul Ministerului Energiei, la care au participat reprezentanti ai Romgaz si ai Elcen. Reprezentantii Elcen spun ca masura este valabila pana saptamana viitoare, cand trebuie cautate alte solutii.

 
Bucurestenii vor fi grav afectati de datoriile  ELCEN fata de Romgaz - 319 milioane de lei! Cei 1.250.000 de bucuresteni racordati la sistemul de termoficare ar putea ramane de astazi fara apa calda! Alimentarea va fi intrerupta daca Romgaz nu va mai furniza gaze catre Electrocentrale Bucuresti, au declarat surse din cadrul producatorului de energie termica.
 
Reprezentantii regiei care distribuie apa calda si caldura in Bucuresti au sustinut ca nu au cum sa plateasca, deoarece, la randul sau, RADET le datoreaza bani. Ambele societati au depus cererile de intrare in insolventa.
 

"Noi, ELCEN, nu avem cu ce plati gazele de la Romgaz, nu mai avem bani. Daca Romgaz intrerupe livrarea de gaze, nu vom mai avea cu ce sa producem caldura si apa calda", au spus sursele mentionate.
 Potrivit comunicatului Romgaz, in cazul intrarii ELCEN in insolventa, Romgaz va inscrie creantele la masa credala, fiind unul dintre cei mai mari creditori ai companiei. Datoria actuala a ELCEN catre Romgaz se ridica la 319 milioane de lei.
 

"SNGN Romgaz SA urmareste cu preocupare desfasurarea evenimentelor care decurg din cererile de insolventa ale companiilor bucurestene RADET si ELCEN. In cazul intrarii in insolventa a ELCEN, Romgaz va inscrie creantele la masa credala, fiind unul dintre cei mai mari creditori ai companiei. Din 27 septembrie 2016, SNGN Romgaz SA este obligata sa intrerupa livrarile de gaze naturale catre ELCEN", afirma Romgaz, intr-un comunicat remis AGERPRES.
 
 
 Pe de alta parte, directorul general al producatorului de energie ELCEN, Marcel Nicolaescu, a declarat luni seara, pentru News.ro, ca marti este programata o sedinta la Minister, alaturi de reprezentantii Romgaz, pentru a gasi impreuna o varianta ca bucurestenii sa nu ramana totusi fara apa calda
 
 Tot astazi, Enel Distributie Muntenia a anunta intreruperea furnizarii energiei electrice in anumite zone din Bucuresti.
 

Zonele din Capitala afectate marti, 27 septembrie, de intreruperea furnizarii energiei electrice sunt urmatoarele:
 

- intre orele 08:00 - 16:00 - strazile Drumea Radulescu, Diditel, Lanariei,  Strada Crinului intre Bulevardul Bucurestii Noi si Ciresoaia, Strada Saradei intre Bulevardul Bucurestii Noi si Ciresoaia, Strada Ardealului intre Str. Subcetate si Str. Ciresoaia, Strada Nuvelei intre Bulevardul Bucurestii Noi si Ciresoaia, Strada Nada Florilor , Nr. 6, Bloc BL 6, Strada Pietei intre Bulevardul Bucurestii Noi si Ciresoaia, Strada Bârlogeni intre Bulevardul Bucurestii Noi si Str.Ciresoaia
 

- intre orele 09:00 - 16:00 - Strada Alexandru cel Bun
 
 
- intre orele 09:00 - 17:00 - Aleea Masa Tacerii, Aleea Coloana Infinitului, Aleea Poarta Sarutului, Drumul Valea Doftanei, Str.Valea Oltului, Aleea Pasarea in Vazduh, Aleea Cumintenia Pamantului, Aleea Pupaza cu Mot

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea