Social

#bucuresti #solicitare caldura #caldura apartament

Bucurestenii pot solicita pornirea caldurii in apartamente

Locuitorii Capitalei racordati la sistemul centralizat de incalzire pot solicita pornirea caldurii apeland la asociatiile de locatari, sustin oficialii RADET.

"Instalatiile sunt incarcate. Cei care au dorit caldura au primit pe baza unei solicitari facute la noi", au declarat acestia pentru Gandul.

Legea stipuleaza ca furnizarea de energie termica in regim permanent se face in conditiile in care, timp de trei zile consecutiv, in intervalul orar 18.00 - 6.00, valorile medii ale temperaturii aerului exterior sunt mai mici sau egale cu 10 grade Celsius.

Potrivit datelor Autoritatii Nationale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilitati Publice, in luna mai a acestui an erau racordate la sistemul centralizat de incalzire 567.657 de apartamente.

Sorin Oprescu, primarul general al Capitalei, a declarat recent ca desi se asteapta la o scumpire cu cinci procente a gigacaloriei, aceasta majorare nu va fi suportata din buzunarele bucurestenilor.

In prezent, pretul de livrare al gigacaloriei este de 325 lei, iar pretul subventionat platit de consumatori este 169,9 lei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea