Social

Bucurestenii au scapat de revizia la apa calda

Temuta gripa aviara face fericiti bucurestenii abonati ai Regiei Autonome de Distributie a Energiei Termice (RADET). Din cauza virusului H5, RADET a renuntat deocamdata la revizia anuala pe care, in aceasta vara, o planificase sa produca doar 48 de ore de intrerupere a apei calde.

Prima revizie, care ar fi trebuit sa lase fara apa calda trei sferturi din populatia Capitalei, a fost programata sa inceapa pe 30 mai si sa tina pana pe 19 iunie. Gripa aviara a scapat deocamdata locuitorii cartierelor Colentina, Bucur Obor, Stefan cel Mare, Mosilor, Pantelimon, Iancului, Mihai Bravu, Titan, Vitan, Calarasi, Berceni, Oltenita, Marasesti, Decebal si Unirea de spalatul in ligheane.

Directorul general al RADET, Virgil Ramba , ne-a declarat ca pana la 1 iulie apa calda nu va fi oprita in Bucuresti. Pana atunci nu putem vorbi de revizie. Am luat toate masurile ca sa limitam la maximum 48 de ore perioada de disconfort a populatiei.

Ne e teama sa pornim revizia si sa alimentam din alte CET-uri abonatii afectati ca nu cumva la proba de presiune sa avem avarii majore. Este adevarat ca si din cauza gripei aviare am amanat revizia, dar si pentru ca vrem sa vindem cat mai mult. Acum, oamenii au nevoie de conditii ca sa se fereasca de gripa aviara.

Angajatii RADET sustin insa ca principalul motiv pentru care s-a amanat revizia il reprezinta aparitia focarelor de gripa aviara. Ei spun ca au primit ordin ca toti bucurestenii sa aiba apa calda la robinete. In acest fel se spera ca cei 2,2 milioane de locuitori ai Capitalei vor fi ajutati sa ia masuri stricte de igiena, absolut necesare in cazul epidemiei de gripa aviara care a lovit deja toate cele sase sectoare ale Bucurestiului.

Revizia instalatiilor de apa calda se face in fiecare vara, tine intre trei saptamani si o luna, si lasa pe rand toate cartierele bucurestene fara apa calda la robinete.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea