Social

Bruxelles-ul taie finantarea destinata infrastructurii din Bulgaria

Uniunea Europeana a trimis Bulgariei o scrisoare prin care informa Sofia ca suspenda finantarea dezvoltarii infrastructurii rutiere a tarii pana la sfarsitul unei anchete de coruptie vizand sefii institutiei de resort, informeaza Sofia News Agency .

Doi inalti oficiali func­tionari bulgari responsabili de gestionarea fondurilor europene au fost arestati joi pentru luare de mita . Lubomir Lilov, seful Directiei de absorbtie a fondurilor europene din cadrul Fondului national pentru dezvoltarea infrastructurii drumurilor din Bulgaria, si unul dintre subordonatii sai, Ivan Vladimirov, seful Departamentului pentru Programul ISPA din cadrul aceluiasi fond, au fost acuzati de primirea unei mite de 25.000 de leva de la proprietarul unui teren din apropierea autostrazii Hemus, aflata in prezent in constructie. Potrivit postului de radio Darik, cei doi ii cerusera proprietarului 50.000 de leva pentru schimbarea categoriei terenului sau si au fost prinsi in timp ce primeau o prima transa din aceasta suma. Cel mai probabil, Vladimirov urmeaza sa fie pus sub acuzare pentru "medierea" infractiunii, iar Lilov va fi acuzat pentru primirea mitei, potrivit procurorului adjunct al Sofiei, Roman Vasiliev. Ministrul de interne, Rumen Petkov, a precizat ca, judecand dupa marturia lui Lilov, cazul demascat de autoritati nu este unul singular. "In mod evident avem de-a face cu un intreg sistem, din care fac parte si oficiali din sectorul public", a afirmat el. Comisia Europeana insista sa primeasca dovezi clare ca fraudele care fac obiectul anchetei nu au vizat fonduri europene, desi ministrul transporturilor, Petar Mutafciev, a spus ca se indoieste au fost implicati bani de la UE. Sambata, tribunalul de la Sofia a decis prelungirea arestului preventiv al celor doi oficiali, arestati cu cateva zile in urma. Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea