Social

#antrax #sua #sinucidere

Bruce Ivins, suspectul in ancheta atacurilor cu antrax s-a sinucis

Moarte misterioasa in Statele Unite. Autoritatile federale au anuntat moartea unui fost savant guvernamental, suspect in cadrul anchetei privind atacurile cu antrax din anul 2001. Se pare ca Bruce Ivins, in varsta de 62 de ani , care a lucrat in ultimii 18 ani intr-un laborator de cercetari al Pentagonului, s-a sinucis dupa ce a inghitit un pumn de calmante.

Potrivit Los Angeles Times, Ivins a fost anuntat cu cateva zile inaintea mortii sale ca urma sa fie pus sub acuzare. Surse apropiate anchetei, citate de Washington Post , au declarat ca procuratura urma sa ceara pedeapsa capitala pentru inculpat.

Avocatul lui Ivins a declarat insa ca suspectul a cooperat cu anchetatorii in ultimii sase ani si avea sanse sa fie achitat intr-un eventual proces. Agentiile federale s-au declarat multumite intr-un scurt comunicat dat publicitatii de "progresele substantiale" realizate in urma investigatiilor si au precizat ca moartea lui Ivins ar putea duce la incheierea anchetei FBI.

Plicurile cu pulbere fina de antrax expediate dupa atentatele de la 11 septembrie 2001 pe adresa unor politicieni sau unor cotidiane au creat o adevarata psihoza in Statele Unite. Cinci persoane si-au pierdut viata, iar alte 17 au fost ranite, iar una din cladirile care apartin Senatului american a fost inchisa temporar in singurul atac biologic comis vreodata in Statele Unite. Serviciul postal federal a fost dat peste cap iar volumul pierderilor a fost estimat la cateva miliarde de dolari.      

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea