Social

Brown, somat sa scape de „mafia scotiana“

Criticii sai vor mai multe „voci englezesti” la varful Partidului Laburist.

Premierul britanic, Gordon Brown , trebuie sa scape de „mafia scotiana”, adica de numerosii colaboratori proveniti, ca si el, din Scotia, daca vrea sa mai ramana in fruntea Partidului Laburist. Astfel a sintetizat The Times cererea parlamentarilor laburisti, tot mai nemultumiti de conducerea lui Brown dupa alegerile locale dezastruoase si pierderea unor scrutine partiale in circumscriptii considerate fiefuri laburiste.

Pentru a se asigura ca raman la putere si in 2009 (obtinand un al patrulea mandat consecutiv), laburistii trebuie sa castige in asa-numitele circumscriptii „marginale” din Anglia, unde alegatorii, din clasa de mijloc, nu sunt nici majoritar laburisti, nici majoritar conservatori .

Or, o victorie acolo nu se poate obtine decat cu „voci englezesti” care sa se auda in jurul lui Brown, acuzat ca s-a inconjurat de prea multi scotieni. Principalul pus la zid este Alistair Darling, succesorul lui Brown la Finante, scotian si el, acuzat ca „nu intelege nevoile contribuabililor englezi”.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea